Εκπαίδευση Υψηλής Γαστρονομίας για τους Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας

Άλλη μια υψηλού επιπέδου επιμόρφωση στο χώρο της «Μαγειρικής Τέχνης” παρακολούθησαν οι ιδιαίτερα δραστήριοι φετινοί Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας, το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου 2018 στο Grand Hotel Palace της Θεσσαλονίκης. Καλεσμένος εκπαιδευτής αυτή τη φορά ήταν ο φημισμένος Ισλανδός Executive Chef, Viktor Örn Andrésson (https://www.facebook.com/viktor.andresson), που κατέφθασε στη Θεσσαλονίκη «κουβαλώντας” στην τροπαιοθήκη του, μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο χώρο της μαγειρικής παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, μόλις πέρυσι κατέλαβε την 3η θέση, στον Νο 1 Διαγωνισμό Μαγειρικής σε όλον τον κόσμο, τον φημισμένο Bocuse d’Or (http://www.bocusedor.com), αφιερωμένο στον επονομαζόμενο και «Chef του αιώνα”, Γάλλο Πολ Μποκίς (https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Bocuse). Οι σπουδαστές του ΙΕΚ Έδεσσας, συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή τους κο Κουρατζόγλου Θ. παρακολούθησαν τον πολυτάλαντο Ισλανδό να «μαγεύει” επί της κουζίνας, δημιουργώντας εδέσματα υψηλής γαστρονομίας, αντάξια των τίτλων που τον συνοδεύουν.